Loovusring 2014/2015

Kallid Tallinna Ühisgümnaasiumi I-VI klasside õpilased, õpetajad ja õpilaste vanemad!

Eelmisel hooaja jaanuarist I-IV klassidega algust teinud Loovuseringi alustab taas ja seekord juba I-VI klassidega!

Loovuseringi eesmärkidega saab põhjalikumalt tutvuda aadressil: www.loovharidus.ee, kus on tutvustatud meie ringide juhendajaid ning meie varasemaid tegemisi. Samalt aadressilt leiab ka harjutusi ja ülesandeid, mida saab klassis õpilastega läbi viia. Antud harjutuste kogu täieneb pidevalt ja ka teie nõuanded, mõtted ja ideed on väga oodatud.

Kõik huvilised, nii õpilased, õpetajad, kui ka vanemad, on oodatud esimesse ringi tundi, mis toimub 25.septembril ja on täiesti tasuta. Oma huvist ringiga lähemalt tutvuma tulla, palume eelnevalt teada anda aadressil loovusering@loovharidus.ee See e-posti aadress on kaitstud spämmirobotide vastu. E-posti aadressi nägemiseks peab olema JavaSkripti kasutamine olema lubatud. . Uutele tulijatele on ka edaspidi esimene ring tasuta.

Ring toimub neljapäeviti, vanusegrupile I-VI klass, kell 17.45-18.30, ruumis 404

Lapse saab loovuseringi registreerida meie kodulehel www.loovharidus.ee või aadressilt https://docs.google.com/forms/d/1i7MLRI0jnqM1BwJWyiIGuzGcm_GNfMQmJZ6miI547S0/viewform?edit_requested=true

Loovusring toimub neljapäeviti.

  • Ühe tunni pikkus 45 minutit
  • Meil on kolm ringi juhendajat ja tundi viime läbi kordamööda.
  • Loovusringi maksumus on 20 eur/1 kuu.

Meie ringi juhendajate tutvustuse leiate samuti meie kodulehelt. Valides lingi Loovusring -> Tunniplaan ning seal kalendris liikudes, leiate kokkuvõtted kõigist meie tehtud ringi tundidest ning sinna tulevad ka kokkuvõtted edaspidi toimuvatest ringi tundidest.

Siin ülevaade möödunud õppeaasta viimasest ringist http://loovharidus.ee/loovusringi-viimane-tund-20132014-oppeaastal/

LOOVUSE ARENDAMISE RINGI eesmärk on loovate tegevuste kaudu toetada lapse toimetulekut oma igapäevases (kooli)elus:

  • tõsta lapse teadlikkust iseendast
  • parandada lapse eneseväljendusoskust ja suurendada tema enesekindlust;
  • arendada lapse võimekust olla tähelepanelik ja keskendunud;
  • avardada lapse koostööoskust ja suutlikkust teistega arvestada.

Usume, et nimetatud oskuste arendamine mõjutab laste suhtumist õppimisse ja selle kaudu juba ka õpitulemusi.

Loovusringi tööd teeme koostöös õpetajate ja lastevanematega ning see on seotud ka laste igapäevase õppetööga. See väljendub järgmises:

  • anname õpetajatele ja lastevanematele järjepidevat teavet selle loovuse ringis teeme;
  • saame tagasisidet õpetajatelt ja lastevanematelt ning kuulame soovitusi;
  • innustame õpetajaid loovusringis käsitletavat ka oma tundides kasutama ja vastupidi – soovime ka ise ringitunde ette valmistades arvestada seda, mis parasjagu koolitundides õpitakse.

Paralleelselt viime läbi uurimuse, mille eesmärgiks on toetada konkreetsete, kirjeldamist võimaldavate loovate tegevuste väljatöötamist ja nende rakendamise võimalusi nii Tallinna Ühisgümnaasiumis kui ka teistes koolides.

Ringi tegevusest ning erinevatelt õpetajatelt saadud reaalsete kogemuste ning arutelude põhjal valmib õpetajatele loovate tegevuste läbiviimise juhis oma ainetundides ja koolisisestes tegevustes väljaspool ainetunde.

Meie pikema aja eesmärk ei ole loovusring kui eraldiseisev lisaaine, vaid loovuse lõimimine kõikidesse ainetesse.

Heade soovidega,

Ringi korraldajad ja juhendajad: Helen Kaasik, Marit Kuusk, Aino Kuntsel, Kristi Saarso (aeg-ajalt kaasa tegev külalisjuhendajana), Eda Heinla, Triin Tarn ja Kerttu Soans.