Vilistlasturniir 2023

Möödunud nädalavahetusel toimus Tallinna Ühisgümnaasiumi 103. sünnipäeva puhul korvpalli vilistlasturniir.

Iga-aastane vilistlaskorvpalli suursündmus tõi sel korral kokku 30 TÜG vilistlast, kes jaotusid viie võistkonna vahel. Kuuendaks võistkonnaks oli sarnaselt eelnevatele aastatele kooli praegustest kooliõpilastest koosnev võistkond.

Moodustus kuuene alagrupp, kus kõik võistkonnad omavahel ühe korra mõõtu võtsid, kokku 15 kohtumist. Pika päeva lõpuks kogus kõige enam punkte (13) võistkond “Tambla” (viiest mängust 4 võitu, 1 viik, 0 kaotust), kes mängis koosseisus: Ermo Tambla (59. lend), Artur Kiudorf (57. lend), Siim Künnapas (57. lend), Jürgen Laas (63. lend), Kermo Sinimägi (59. lend, põhikool) ja Martin Ahven (61. lend).

Teise koha saavutas võistkond “Väljataga” (12 punkti, 4 võitu, 0 viiki, 1 kaotus), kes mängis koosseisus: Hendrik Väljataga (73. lend), Henrik Laidvee (72. lend), Sten-Hendrik Oja (73. lend), Egert Vene (72. lend), Nicolas Tänover (72. lend), Mehis Peitre (65. lend).

Kolmanda koha võitlesid välja võistkond “Mandri” (9 punkti, 3 võitu, 0 viiki, 2 kaotust), kes osales koosseisus: Jan-Matthias Mandri (66. lend), Kennet Kaasik (66. lend), Ilja Mogilnõi (66. lend), Rando Kiisa (67. lend), Dan-Magnus Mandri (68. lend), Günther Kask (66. lend).

Kooli õpilastest koosnev võistkond saavutas 4. koha (kusjuures väärib ära märkimist, et suutsid ainsana panna hilisema turniiri võitja punkte loovutama (esimeses ringis 23:23 viik)). Viiendaks jäi võistkond “Jõepera” (koosnes ainult 56. lennu vilistlastest) ja kuuendaks võistkond “Raiend” (kelle koosseisu kuulusid turniiri kaks ainsat naisvõistlejat, Egle Liisa Onton (70. lend) ja Sandra Valdek (66. lend).

“Kui sel aastal esimest korda Avo Maega turniiri korraldust telefoni teel arutasime, tundus, et heal juhul saame ehk kolm võistkonda kokku – aga teeme ikka.” tunnistas turniiri peakorraldaja Ermo Tambla oma lõpukõnes. Ta lisas: “Hea meel on tõdeda, et vilistlaskorvpalli turniir elab Tallinna Ühisgümnaasiumis edasi ja seda tõestab tänavusel turniiril osalenud võistkondade arv.”

“Esimest korda osalesin turniiril nii, et minust noorematest vilistlastest koosnevaid võistkondi oli rohkem, kui vanemaid. See annab kinnitust, et järelkasv on tugev.”

Iga-aastane TÜG vililstlasturniir korvpallis toimub veebruarikuu teisel laupäeval. Kohtume järgmisel aastal!

Ermo Tambla
turniiri peakorraldaja