Eesti lipu õnnistamine Tallinna Ühisgümnaasiumis

EESTI LIPU ÕNNISTAMINE TALLINNA ÜHISGÜMNAASIUMIS

Eesti lipu 133.aastapäeva puhul kinkisid Riigikogu ja Eesti Lipu Selts Tallinna Ühisgümnaasiumile  Eesti lipu piduliku kandelipuna. Lipp anti Riigikogu esimehe Eiki Nestori poolt  üle tseremoonial osalenud parimatele õpilastele 4. juunil 2017. aastal Toompeal.

  1. veebruaril 2018.aastal toimus kooli aulas lipu pidulik õnnistamine.

Õnnistamistseremoonia viis läbi kooli vilistlane, Jüri kirikuõpetaja Tanel Ots. Külalistena olid kohal  Riigikogiu esimees Eiki Nestor ja  Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei. Aktusest võtsid osa  gümnaasiumiõpilased ja õpetajad.  Koos kooli segakooriga lauldi Eesti Vabariigi hümni, kooli laulu ja lipulaulu.

Avasõnad ütles kooli direktor Mehis Pever. Sõna võtsid Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei ja Riigikogu esimees Eiki Nestor, kes meenutas aegu, kui ta käis kooli võimlas korvpalli mängimas, soovis kõigile rahu ja palus õpetajatel panna lastele ainult häid hindeid.

Eesti lipu toimkonda kuulusid lippur Cristopher Rogotovski ja saatjad Egle-Liisa Onton ning Marion Annabel Nummert. Kooli lipu toimkonnas olid lippur Oskar Voorel ning saatjad Eva-Laura Lahtmäe ja Annika Roosleht.

Oli meeldejääv ja väärikas sündmus. Tallinna Ühisgümnaasium tänab Riigikogu ja Eesti Lipu Seltsi imelise kingituse eest ning lubab kingituseks saadud riigilippu vääriliselt hoida.

Fotod: https://www.tyhg.edu.ee/wp/?galerii=eesti-lipu-onnistamine-tallinna-uhisgumnaasiumis