Eelarvamusfestival

Laupäeval, 10. juunil osalesid meie kooli 11.c klassi õpilane Karl Aleksander Kivimägi ning õpetaja Margit Timakov Hiiumaal eelarvamusfestivalil. Märt Treieri juhitud arutelu „Õpetaja ja õpilane – kes keda kasvatab?“ rääkis nii õpilase ja õpetaja vastastikusest rollijaotusest koolis ning vastutusest, „Kalevipojast“, õpetaja Laurist, koolikiusamisest, headest näidetest, isiksusest, tavapärasest klassiruumist väljas õppimisest, porgandi kasvatamisest – ühesõnaga koolist, õppimisest ja õpetamisest. Kaks õpetajat ja kaks õpilast: nii mandrilt kui saarelt küsisid ja vastasid, arutlesid ning mõtlesid, proovides leida nii häid näiteid inspireerivatest õpetajatest kui toimivatest õpikogemustest. Karli sõnul oli selline kogemus sellisel üritusel osaleda kindlasti silmaringi avardav. Margit on jätkuvalt kindel, et arvamuse omamine ja selle selge avaldamine on osa meie tänapäevaelust ning sellised arutelud tulevad kasuks nii mõtete kogumisel, sorteerimisel kui tegevusplaanide seadmisel ja seadistamisel.

15. juuni 2017