Segakoori hooaja lõpu tähistamine

Tallinna Ühisgümnaasiumi segakoor tähistas oma hooaja lõppu  Kose valla laulupeol osalemisega

Oli “tellitud“ päikesepaisteline ja soe ilm. Pärast proove  maalilisel Kose lauluväljakul lõõskava päikese all pakuti pidulistele kehakinnitust kohaliku kooli sööklas. Sündmused jätkusid meeleoluka rongkäigu ja laulupeo kontserdiga. Ühisgümnaasiumi hääled kostusid nii sega- kui ka ühendkooride koosseisus. Esitusele tulid mitmed armastatud eesti autorite teosed, enamik neist on kavas ka suvisel üldlaulupeol, kus meie koor samuti osaleb. Nii oli tegemist justkui suure laulupeo eelprooviga.

Pärast kontserti algas sõit Ida-Virumaa poole. Muuseumiöö raames külastati Rakvere vallimäel asuvat linnust. Ööbiti Kohtla-Järvel Järve Gümnaasiumis, kus õhtu veedeti koorilauljatele kohaselt laulu ja muusika saatel.

Pühapäev algas varakult ning teha ja näha oli palju. Esimene peatuspaik oli Sillamäel, kus imetlesime kaunist, kuid veidi väsinud ilmega arhitektuuri. Edasi viis tee Narva Aleksandri kirikusse, kus kaunis ümara interjööriga jumalakojas proovisime kiriku akustikat lauludega Eesti lipp ja Ta lendab mesipuu poole. Paljud tegid annetuse ka kiriku remondi toetuseks. Edasi suundusime Narva jõe äärde, kus imetlesime Hermanni kindlust teisel vastaskaldal ja pärast väikest jalutuskäiku Narva muuseumi ümbrust. Seejärel oli igaühel võimalus omasoodu linna avastada ja vene keele oskust harjutada. Enne Narvast lahkumist vaatasime veel raekoda ja Narva kolledži hoonet. Tagasitee viis mööda Narva jõe äärt Narva-Jõesuuni ja sealt edasi mööda maalilist pankrannikut Valaste joani.

Kokkuvõttes möödus nädalavahetus naerdes, lauldes ja avastades meie imekaunist Eestimaad.

Meie ühtne ja tegus segakoor  hoiab alati kõrgel kooli au muusikavallas.

Linda Liis Arpo
Koorilaulja XI a klassist

26. mai 2017