Külalised Taanist

 

Taani Næstved Gymnasium og HF külas Tallinna Ühisgümnaasiumil 22.-27.04.2012

Õpilasvahetuse programmi raames olid aprilli viimasel nädalal Tallinna Ühisgümnaasiumil külas Taani Næstved Gymnasium og HF 29 õpilast ja kaks õpetajat. Meie kooli 10. a, b ja c ning 11. a ja b klassi õpilased majutasid Taani õpilasi oma kodudes. Vastuvõtuprogrammi koostasime õpilasesinduse aktiivsel kaasalöömisel. Siinkohal suur tänu Birgitta Kaskmaale 11. b klassist, kelle abiga lahendasime nii majutamise, ürituste korraldamise kui ka Facebook’is suhtlemise küsimused.

Taanlased said võimaluse osaleda inglise keele (õpetajad M. Timakov ja S. Hellerma) ja kunstiõpetuse tunnis (õpetaja L. Jung) ning õppisid eesti keelt 11. b klassi õpilaste Petra Tänava ja Agni Raitari juhendamisel. Segakoor eesotsas õppealajuhataja Aade Eritsaga õpetas külalistele meie kooli laulu laulma ja labajalga tantsima. Ajalooõpetaja Lilian Niitsoo rääkis Eesti ajaloost. Tallinna Vanalinna tutvustasid giididena 10. a klassi õpilased Cornelia Efros, Jan-Matthias Mandri, Marina Migalenja ja Elizabeth Mõistlik ning 10. c klassi õpilased Sten Uustalu ja Johanna-Kristina Väät. Neid toetasid õpetajad H. Toom, H. Tiik ja M. Rõõmus. Mõõtu võeti ka korvpalli ja võrkpalli mängides. Meiepoolne võistluse korraldaja oli Frank Hendrikson 10. c klassist kehalise kasvatuse õpetajate kaasabil.

Taanlased said käia Bastionikäikudes ja ekskursioonil Ida-Virumaal, kus tutvuti põlevkiviõli tootmisega Viru Keemia Grupis ning külastati Narva linnust ja Sillamäe linna. Huvijuhi Kristiina Lillepea ja õpilasesinduse eestvedamisel toimus koolipidu, kus 11. b ja 10. b klass ning taanlased lõid kaasa Playbox’is.

Lähtuvalt taanlaste huvist põlevkivienergeetika vastu korraldasid õpetajad Reina Henn ja Hanna Toom neile õppekäigu TTÜ mäeinstituudi mäemuuseumis. Eestimaa Roheliste eestkõneleja Marek Strandberg pidas külalistele ja meie kooli 10.-11. klassi õpilastele ingliskeelse loengu teemal “Miks inimeste harrastatav majandus on sedavõrd keskkonnakahjulik ja kuidas see on selliseks kujunenud“.

Ettevõtmiste rohke programm jättis aega vabaks suhtlemiseks õhtupoolikutel. Meie õpilased said hea suhtlemispraktika inglise keeles ja uued sõbrad Taanimaal. Lahku mindi Tallinna lennujaamas suisa pisaraid valades. Kuid lohutav on teada, et sügisel seisab ees vastukülaskäik Taani. Kohtumiseni Taanis!

Vaata Næstved Gymnasium og HF kodulehte http://www.naestved-gym.dk/

Lilian Niitsoo

Tallinna Ühisgümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja

 

 

 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga