Paas energiaväljas

29. veebruaril 2012 toimus TTÜ-s  jätkuva Eesti Paeaasta ja  teadusaasta ning rahvusvahelise  säästva energia aasta raames ülevabariigiline õpilasüritus  „Paas energiaväljas“

Päevakava:

10.00-12.00 ja 13.30-16.30 õppekäigud TTÜ Elektro-Energeetika Instituudi ja Keemia-Tehnoloogia Instituudi laborites. Tutvumine Mäeinstituudi Mäemuuseumiga, Mehhaanika Instituudi muuseumiga ning Liblika näitusega.

12.00-13.30 TTÜ aulas:

Heidi Soosalu tervitus TTÜ poolt

Rein Einasto  „Paas energiaväljas“

Liivia Kivit  „Paepõnnide energiline tegevus 2011-2012“

Stella Maria Kangur koos TÜG 5.b Paepõnnidega uute 1.a  Paepõnnideks vastuvõtmine

Maie Koldits „Muusika kui vaimuenergia (k)andja ja heliteos energiaväljas ning muusikalised näited“ duos koos Kersti Sumeraga

Anto Raukas „Kliima ja säästlik energia“

16.00-17.00 õpilasgruppidele väljaspoolt Tallinna Eesti Panga Muuseumi külastus.

TTÜ  väga huvitavate ja põnevate kohtadega tuvus kokku 344 õpilast  Saaremaalt Virumaani. Meie koolist osalesid õpilased 1.a, 3.a ja b, 4. a ja b, 5.a, ja b, 11.a, 12.a, b,c klassidest. Vanema astme õpilaste hulgast nii mõnigi oli kindel, et peale gümnaasiumi lõpetamist asub  TTÜ-sse just keemiat õppima ja nooremad soovisid viia ka oma vanemad TTÜ muuseumidega ja näitusega tutvuma. Ka osalenud lapsevanemad leidsid, et selliseid huvitavat informatsiooni pakkuvaid üritusi peaks lastele rohkem korraldama.

Kuna meie koolist osales väga palju õpilasi, siis  Eesti Panga muuseum eksponeerib näituse   Eesti raha margast euroni  6. märtsist-31.märtsini.

Ürituse  korraldajateks olid TTÜ Mäeinstituudist Margit Kolats ja Heidi Soosalu;  TÜG-st  Liivia Kivit  ja Luule Vanaselja; Haldja Kangur TÜG vilistlane (EPL), MG-st Heli Stroom, Vello Rus, Virve Maasik ning  G.Otsa Muusikakoolist Maie Koldits.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga