Tallinna Keskraamatukogu üritus algklassidele

 

16. novembril 2011. a külastas ürituste sarja „Tere, kirjanik!“ raames Tallinna Keskraamatukogu viljakas kirjanik ning luuletaja, eesti kirjanik Heiki Vilep, kus leidis käsitlemist tema lastekirjandus.

Sellel kohtumisel osalesid meie kooli 1.a, 4.a ja 4.b klassi õpilased. Et luua kohtumisel vahetumat õhkkonda ning aktiivsemat dialoogi kirjaniku ning laste vahel, tutvusid õpilased varem Heiki Vilepi juttude ja luuletustega. Õpilased valmistasid ette küsimusi kirjaniku enda, kirjutamisprotsessi, tegelaste ja raamatute kohta. Õpilastel oli kaasa võetud ka Heiki Vilepi raamatuid autogrammide jaoks.

Raamatukogu töötajad jäid väga rahule meie laste vahava kaasaelamisesega.

Pilte kohtumisest saab näha Keskraamatukogu Lastelehelt: http://www.tln.lib.ee/?id=57847 ning järgneva tutvustuse:

Heiki Vilepi sulest on ilmunud üle 25 raamatu lastele ning täiskasvanutele. Lisaks leiab autori tekste mitmetest kooliõpikutest, kogumikest ning ajakirjadest.

Autori üks esimestest luulekogudest „Tere!“ pälvis 2002. aastal K. E. Söödi lasteluulepreemia. Raamatud „Kapiukse kollid“, „Tere“, „Tahaksin olla“, „Vaikuse hääled“  ning „Jani seiklused varjudemaal“ on lapsed oma lemmikutena  Nukitsa konkurssidel ära märkinud.

Erinevad muusikud on viisistanud mitusada Vilepi luuletust,  „Ilmapuu“,

„Tahaksin olla“, „Suvi tantsib“ ja „Puu oli puude kõrgune“  kõlasid ka 2007.aasta X Koolinoorte Laulu ja Tantsupeol, viimane kujunes koguni peo hümniks.

 

Liivi Kivit

21. november 2011