Kodanikupäev

 

Novembris tähistatakse kodanikupäeva

Kodanikupäev on tähtpäev Eesti Vabariigis, mida tähistatakse igal 26. novembril ja mis on ellu kutsutud teadvustamaks kodanikustaatust. Ühtlasi soovitakse selle tähtpäevaga tõsta kodanikuuhkust. Kodanikupäev on orienteeritud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijaile sõltumata rahvusest. See päev on üleriigiline ning toetub eelkõige kohalikule initsiatiivile ning on enamjaolt teabepäev.

Tallinna Ühisgümnaasiumis tähistame kodanikupäeva 25. novembril

Alustame kodanikupäevale pühendatud loenguga 9. ja 12. klassidele reedel, 4. novembril 2. tunni ajal aulas. Lektoriks on Delfi vastutav väljaandja Allan Sombri, kelle kutsus meile esinema õpetaja Martti Rõõmus. Allan Sombri on kogu oma karjääri jooksul olnud tegev meedias ning töötanud ajakirjandusväljaannete juhina ja reklaamibüroos.

Oma ettekandes kajastab Allan Sombri järgmisi teemasid:

a) Meediast üldisemalt. Meediavõimust, meedia vastutusest ja rollist tänapäeva ühiskonnast, meediakanalitest.

b) Sotsiaalreklaamist. Millal tekkis, miks, kes on tellija, kes sihtrühmad, mis on sõnum, sotsiaalreklaami võimalikud vormid ehk formaat, sotsiaalreklaam vs. kommertsreklaam, näited.

Kodanikupäev kulmineerub 25. novembril 2.-3. tunni ajal aulas toimuva õpilaskonverentsiga, kus õpilased esitavad oma projektina valminud reklaamiklippe sotsiaalsetel teemadel, mis käsitlevad laste õigusi lähtuvalt ÜRO Laste õiguste konventsioonist ja Eesti Vabariigi põhiseadusest.

Helen Tiik, Lilian Niitsoo, Martti Rõõmus

ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajad

 

2. november 2011