Jaapani kokk Kazumi Hamaya külastas 11. klassi kokandustundi

11. mail külastas 11a. klassi kokandustundi Jaapani kokk Kazumi Hamaya ja tema eestlannast abikaasa Dagi Hamaya, kes näitas tüdrukutele sushi valmistamise kunsti.

Samal ajal kui Kazumi tegi ettevalmistusi, rääkis Dagi Jaapanist ja Jaapani kultuurist. Põhiliselt Jaapani köögist ja kommetest. Kokaamet on Jaapanis väga au sees. Et saada Jaapani köögi kokaks, tuleb aastaid õppida ja mitte kokakoolis, vaid peakoka kõrval. Kazumi, kes on hinnatud meis­ter nii Jaapanis kui Eestis, õppis ametit peakoka kõrval töötades kaheksa aastat.

Hetkel peavad Kazumi ja Dagi väiksest perefirmat Hama Jaapani Köök, mis on Eestis tegelenud juba 6 aastat Jaapani toidu valmistamisega. Nende firma pakub kõrgkvaliteetset Jaapani toitu, mis on vahelduseks igapäevasele toidulauale, eriti neile, kes pole varem tutvunud ehtsa Jaapani toidu maitseelamustega. Lisaks sellele viivad nad läbi ka Sushi-Show’sid, kus tutvustavad ka Jaapani eluolu ja rahvuslikke kombeid. Nende ettevõtega saab lähemalt tutvuda internetileheküljel www.jaapanitoit.ee

2 tunni jooksul oli õpilastel võimalus näha meistrit töötamas ja ka ise käed külge panna ja sushi tegemist harjutada. 
Klassikaline sushi kui delikatess on jaapanlaste peoroog.
See on valmistatud värskest kõrge­kvaliteedilisest toormaterjalist, sushi’t nimetatatakse õigusega osaks Jaap ani kultuurist.

Lõpptulemusena valmisid Kazumi ja õpilaste ühisel koostööl maitsvad sushi rullid, mis ühiselt ka ära prooviti.

Õpilased nautisid kogu protsessi ning meeldivat õhkkonda.

Suur tänu Kazumi ja Dagi Hamaya’le meeldiva ja hariva kokandustunni eest!

Huvijuht
Kristiina Lillepea


Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga