Vilistlasturniir 2018

Vilistlasturniir 2018

10. veebruaril toimus Tallinna Ühisgümnaasiumi võimlas iga-aastane korvpalliturniir kooli vilistlaste vahel, et tähistada kooli 98-ndat sünnipäeva. Turniirile registreeris 7 võistkonda, kelle hulgas ka kooli praegustest õpilastest koosnev võistkond!
Turniiri üldvõitja selgitati välja korvpalliturniiri ja viskevõistluse tulemuste põhjal. Pisut üle 8 tunni kestnud võistlused võitis “BC Kalju”-nimeline võistkond, kelle kapteniks oli Meelis Raiend. Põhiturniiril ühe kaotuse saanud võistkond mängis koosseisus:

Meelis Raiend (lõpetamisaasta 2000)
Taavi Freirik (1997)
Taavi Soontak (1998)
Kevin Puntso (2011)
Juhan Mespak (2011)
Taivo Krass (2015)
Egle-Liisa Onton (abiturient)

Kusjuures, võistkonda kuulusid turniiri kõige “kogenumad” mängijad – Taavi Freirik ja Taavi Soontak. Lisaks, esmakordselt jooksis platsile õrnema soo esindaja, kes näitas head visketabamust nii alagrupimängudes, kui viskevõistlusel.
Teise koha saavutas peale põhiturniiri kolmandal kohal, kuid viskevõistlusel head tabamisoskust näidanud võistkond “Hartšikov” (kapten Artur Hartšikov)
Kolmas koht kuulus põhiturniiril neljanda koha saavutanud võiskond “Mandri” (kapten Jan-Matthias Mandri).
Neljas koht läks seekord võistkonnale “Raag” (kapten Lauri Raag), kes peale põhiturniiri hoidis turniiritabelis esimest kohta, kuid peale viskevõistluse ebaõnnestumist langes 3 kohta, poodiumilt välja.
Viskevõistluse võitis võistkond “Maripuu” (kapten Kristjan Maripuu), kes kogus põhiturniiril 4 kaotuse kõrvale 2 võitu. Üldarvestuses saavutati 5-s koht.
Kuues koht ainult klassivendadest koosnev võistkond “Jõepera” (kapten Jürgen Jõepera), keda tabas põhiturniiril rohkelt ebaõnne, kaotades mitmeid mänge väga napi vahega.
Seitsmendaks jäi seekord võistkond “Koolipoisid” (kapten Egert Vene), kes loodetavasti võtsid mängudest kaasa mängukogemust ja said harjutada kokkumängu, et olla oma-ealiste seas veel paremini esineda ja kooli nime kaitsta.
Kõik saalisviibijad said seekord hääletada ka “Turniiri väärtuslikeima mängija” poolt, kelleks see kord kuulutati 46-st hääletajast 14 poolthäält kogunud Mehis Peitre võistkonnast “Maripuu”.
Üldiselt oli seekordne turniir väga tasavägine. Kuni lõpuni ei olnud üldvõitja selge ja ennem viskevõistlust kandideeris  üldvõidule 4 võistkonda.

FOTOD: https://www.tyhg.edu.ee/wp/?galerii=vilistlasturniir-2018

Ermo Tambla